کد مطلب: 17692
سبک زندگی اسلامی در سن ازدواج ، مدرسه علمیه زینبیه
سبک زندگی اسلامی در سن ازدواج ، مدرسه علمیه زینبیه
پنجشنبه ۳ ارديبهشت ۱۳۹۴ ساعت ۱۲:۰۸:۰۳
به گزارش رابط خبری مدرسه علمیه زینبیه کرسی آزاد اندیشی با موضوع سبک زندگی در سن ازدواج برگزار گردید.
سبک زندگی اسلامی در سن ازدواج
مدرسه علیمه زینبیه سلام الله علیها
به گزارش رابط خبری مدرسه علیمه زینبیه (س) کرسی آزاد اندیشی با موضوع سبک زندگی اسلامی در سن ازدواج درحوزه علیمه زینبیهسلام الله علیها برگزار شد .در این نشست استاد نجف نیا نظرات خود را به شرح اعلام فرمودند . :اسلام سن و زمان خاصی برای ازدواج مطرح نکرده است و این امر در مناطق سردسیر و گرمسیر ، روستایی و شهری به خاطر اقلیم و سطح زندگی مردم متفاوت است . البته برای هر شخص بسته به 6 موقعیت متفاوت می باشد 1-امکانات اولیه مادی 2- بلوغ فکری، بلوغ جسمی، بلوغ جسمی، روحی، شرعی و بلوغ جنسی. 3- رشد اجتماعی و شخصیتی 4- استقلال فکری 5- ثبات عاطفی 6- قدرت مدیریت بحران. به طوری که این شرایط نسبی می باشد نه مطلق.
مشکلات پیش پای آقایان تحصیلات عالیه و خدمت نظام وظیفه می باشد. سه زمان برای ازدواج وجود دارد ازدواج زود هنگام که دختران زیر 18 سال و پسران زیر 23 سال می باشد، ازدواج به هنگام،که برای دختران 18 تا 23 و برای پسران 23 تا 25 سال می باشد و ازدواج دیر هنگام که برای دختران بالای 35 سال و برای پسران بالای 40 سال می باشد ...
از نظر عرفی تفاوت سنی زن و مرد بین 2 تا 7 سال مناسب است. و اگر در هنگام ازدواج سن زن بیشتر از مرد باشد مشکلاتی از قبیل عدم پذیرش زن از سوی خانواده مرد و عدم حمایت زوجین را در پی دارد.
نظرات استاد منتقد خانم ابوالقاسمی بدین شرح می باشد :ممکن است دختر و پسری در سن 27سالگی هنوز به بلوغ فکری نرسیده باشند. مشکل ازدواج در سن پایین به فرزندآوری برمی گردد و می توان با کنترل، چند سال را مدیریت نمود. اما مشکل ازدواج دیرهنگام بیشتر در روابط زوجین و فرزندآوری اثرگذار است به دلیل این که شخصیت آن ها شکل گرفته است و از طرفی هم فرزند آوری در سن بالا هم برای مادر و هم برای جنین خطرناک می باشد.
حسن ازدواج در سن پایین این است که امکان تربیت هماهنگ زن و مرد و تربیت استقلالی فرزندان وجود دارد.
بلوغ اقتصادی را هم با کمک و یاری خانواده ها می توان برطرف نمود. همان مخارجی که در خانه برای فرزندشان تأمین می نمایند هر کدام از خانواده ها می توانند برای فرزندانشان فراهم نمایند تا زوجین به تدریج استقلال مالی پیدا نمایند.
با بررسی زندگی پیامبر و ائمه اطهار(علیهم السلام) به دست می آید که سن پیامبر در هنگام ازدواج کمتر از همسرشان بوده و برعکس در مورد حضرت علی ( علیه السلام) و حضرت زهرا(سلام الله علیها)، سن آن بانوی اسلام کمتر از همسرشان بوده و این می تواند گویای پذیرش هر دو روش باشد.
در ادامه بحث به معایب ومزایای ازدواج درسنین پایین اشاره شد که به شرح ذیل می باشد
معایب ازدواج در سن پایین
1- ضعف تدبر
2- عاقلانه تصمیم نگرفتن
3- احتمال مرده زایی یا عقب ماندگی ذهنی فرزندان.
4- احساس یاس و ناامیدی بعد از گذشت چند سال از ازدواج.
5- احساس پشیمانی از این که موقعیت های زندگی مجردی را از دست داده اند.
معایب ازدواج در سن بالا
1- از بین رفتن شادابی
2- از دست رفتن فرصت ازدواج
3- فاصله سنی زیاد با فرزندان
4- مشکلات فرزندآوری
5- در دام گناه افتادن
6- بالا رفتن توقعات زن و مرد
7- مانع از ازدواج خواهران و برادران
8- فشار خون بالا در دوران بارداری
9- سختی زایمان
10اختلالات ذهنی در فرزند.
در انتهای بحث استاد داور سرکار خانم میرزارع از مباحث مطرح شده نتیجه ای حاصل نمودند که بدین شرح می باشد پیامبر اسلام (ص) در تمام مراحل زندگی الگو هستند و تفاوت در سن ازدواج پیامبر و حضرت علی می تواند گویای پذیرش هر دو روش باشد.در زمانی که شرایط ازدواج برای هر کدام از دختر و پسر وجود نداشته باشد باید با تکیه بر عوامل معنوی واعتقادی ایمان خود را حفظ نمایند.