به همت مدرسه حوزه علمیه خواهران فاطمه الزهرا(س)؛
برگزاری نشست مجازی علمی-پژوهشی راهکارهای تحقق تمدن نوین اسلامی با حضور حجت الاسلام پناهیان
دوشنبه ۱ دى ۱۳۹۹ ساعت ۱۵:۰۹:۴۹
به گزارش خبرگزاری کوثر از کرج، خانم انصاری گفت: امّت اسلامی با یک تلاش مجاهدانه و مجدّانه می تواند تمدّن اسلامیِ باب این دوران را طرّاحی کند، و آن را به جهانیان عرضه کند. کسانی که ذهنشان درگیر با موضوع تمدن می شود می توانند از بالا به مسائل نگاه کنندو کلان نگر می شوند. کسانی که نگاه تمدنی نداشته باشند فریب میخوردند و نمی توانند درک اجتماعی مناسبی نشان بدهند.یکی از بسترهای لازم برای تحقق تمدن نوین اسلامی پژوهش پیرامون این مهم در حوزه های علمیه به عنوان پرچمداران علم و فرهنگ می باشد.در همین راستا دعوت از اساتید توانمند و استفاده از ایشان در عرصه های علمی-پژوهشی همزمان با فرارسیدن هفته پژوهش در دستور کار قرار گرفت.
در ادامه حجت الاسلام والمسلمین پناهیان تصریح کردند: کسانی که به موضوع تمدن نگاه میکنند و درباره موضوع تمدن فکر میکنند می توانند دشمنان تمدنی اسلام را بهتر بشناسند. کسی نباید فریب تمدن غرب را بخورد و به خاطر دیدن برخی از مظاهر خوب غرب، کلیت این تمدن را بپذیرد و حواسش نباشد که اینها قطعات پازلی هستند که در مجموع علیه بشریت و علیه دین هستند. دشمن در قالب یک تمدن در مقابل ما درآمده است که تفکری به عینیت رسیده است. وبرای اینکه انسان بتواند مقابله با نفوذ و تمدن تهاجم کننده ضد بشری داشته باشد باید تفکر تمدنی به دین و به حوادث پیرامونی خود و واقعیتهایی که وجود دارند داشته باشد.. طبیعتاً یکی از فوائد برخورداری از نگاه تمدنی روشنگری در موضوع مهدویت و ظهور حضرت است. در جریان ظهور حضرت وحتی قبل از آن جریان، مقدمات ظهور و پس از ظهور مسئله حاکمیت امام زمان ارواحنا له الفداء خوب درک خواهد شد و این نگاه نگاه بسیار مفید و حتی ضروری است.
وی در ادامه افزود: تمدن، مجموعه منسجم از قوانین و نهادهای فرهنگی و ساختارهای اجتماعی و نگرشهای مردم می باشد. هر تمدن دارای یک محور می باشد و طبیعتاً هر تمدنی یک محور اصلی دارد که از عناصر کلیدی که شاید اهداف اصلی به حساب بیاید تشکیل شده است. اگر ما بدنبال تمدن اسلامی هستیم تمدن اسلامی بر مبنای یک هدفی شکل می گیرد یا یک سلسله اهدافی که می توانند محور این تمدن باشند. وقتی انسانها بدون دین و بدون پیامبران الهی و هدایت رسولان خدا زندگی کنند و گریز از دین هم داشته باشند خداوند متعال در مورد اینها می فرماید: آیا ندیدی کسانی را که خدای خود را هوای نفس قرار دادند. این گروه از انسانها هوای نفس رامحور قرار می دهند لذا قرآن این محوریت را با الهه بودن هوای نفس برای آنها بیان می فرماید.
پناهیان افزود: مثالی از تمدن عظیم اسلامی راه نجف تا کربلا در ایام اربعین می باشد که کسی نظارت بر روی این موکب ها نداشته و خود ظهوری زیبا از تمدن اسلامی بشمار می رود . همچنین در روایت داریم که بعد از ظهور حضرت اگر شیعه ای از شیعه دیگرسود بگیر ربا حساب خواهد شد.
وی در پایان خاطر نشان کرد: از شما دوستان طلبه تقاضا می کنم که در محیط های خود تمدن اسلامی را پیاده کنید و به خاطر حضور و غیاب سر کلاس درس حاضر نشویدو بخاطر قوانینی که پاداش و جزا برای آن گذاشته اند زندگی نکنید.
در پایان سرکار خانم انصاری گفت:به نظر می رسد طبق فرمایشات استاد پناهیان پژوهش و پرداختن به مقالات پایانی، مقالات رشد و مقالات علامه حلی با محوریت نقش خانواده در تحقق تمدن نوین اسلامی، جایگاه طلبه در تحقق تمدن نوین اسلامی، جایگاه قوانین اداری-حقوقی در تحقق تمدن نوین اسلامی لازم می آید.